Consult personalizat de ingrijire a tenului | Mini produs la fiecare comandă | Transport gratuit pentru comenzi peste 252 lei

De ce cade părul?

De ce cade părul?

 

Căderea părului este un proces fiziologic normal, parte a ciclului de creștere a părului și a reînnoirii sale constante. Uneori, numărul mai multor fire de păr pe perie este o cauză de șoc și stres, dar nu este întotdeauna un prevestitor al cheliei sau a unei afecțiuni. Căderea excesivă a părului poate fi declanșată de diverși factori, dar cel mai frecvent motiv este schimbarea anotimpurilor.

Este considerat normal ca scalpul nostru să piardă 50 până la 100 de fire de păr pe zi. Uneori trecem prin perioade în care cad doar 50, 60, 70 de fire de păr, iar altele când sunt 150-200 pe zi. Aceste situații coincid adesea cu sfârșitul verii și începutul toamnei. Vestea bună este că acest tip de cădere a părului se recuperează de la sine.

Căderea bruscă sau excesivă a părului în afara acestor parametri poate fi asociată cu un anumit tip de tulburare. Semnele de avertizare sunt de obicei: pierderea masivă a firelor de păr la pieptănare, zone rotunde fără păr pe scalp și/sau căderea prelungită a părului de peste trei luni.

 

Care sunt cauzele de pierdere a părului?

  • Vârsta

Ca și pielea, părul îmbătrânește. În timp, părul devine mai subțire și mai slab, devenind mai predispus la căderea și rupere.

Când căderea părului se intensifică și devine o problemă serioasă, este posibil să suferiți de alopecie senilă sau legată de vârstă. Această afecțiune este determinată genetic și duce la o cădere semnificativă a părului.

  • Modificări hormonale

Tabletele contraceptive, sarcina sau menopauza pot provoca căderea părului la femei. Este normal să existe căderea abundentă a părului în perioada postpartum (după naștere), dar de obicei trece după câteva luni. Fiecare organism este diferit, astfel încât perioada de reînnoire a părului variază.

Uneori, pentru a găsi o cauză anume, medicii solicită analize pentru probleme cu tiroida sau dezechilibre hormonale. Părul crește adesea din nou după ce cauza a fost îndepărtată.

  • Stresul

Efectul stresului asupra părului se poate manifesta în diferite moduri: rupere, scalp uscat, rădăcini grase, păr uscat și, bineînțeles, cădere. Când ne aflăm în situații dificile care provoacă mult stres, părul poate cădea în mănunchiuri.

Nu există o soluție specială pentru asta, cu excepția așteptării “trecerii furtunii” sau crearea ritualurilor de relaxare. Idei? Fă o baie în cadă, practică yoga, mergi la un masaj sau fă o plimbare în natură. Căută o activitate care vă va restabili pacea interioară.

  • Regim alimentar

Lipsa anumitor vitamine și minerale din alimentație poate contribui la căderea părului, întrucât organismul nu dispune de nutrienții necesari pentru a susține regenerarea și întărirea părului.

Dacă dieta ta nu are proteine ​​(componenta principală a părului), este posibil să observi o pierdere. Carnea, leguminoasele și produsele lactate sunt bogate în acești nutrienți. Dacă nu consumați niciunul dintre aceste lucruri, consultați mai întâi un medic nutriționist pentru a crea o dietă echilibrată sau începeți să luați suplimente.

Anemia prin deficit de fier este o problemă comună la multe femei. La fel ca lipsa proteinelor, această afecțiune poate provoca căderea părului, dar în majoritatea cazurilor se rezolvă cu un supliment de fier prescris de către medic.

  • Medicamente

Administrarea anumitor medicamente precum antidepresive, ibuprofen sau anticoagulante pot provoca căderea părului. Consultați întotdeauna un medic dacă aveți suspiciuni sau simptome adverse în urma administrării medicamentelor.

  • Unele boli

Căderea părului poate fi și rezultatul diferitelor probleme de sănătate precum psoriazis, dermatită seboreică, hipotiroidism, diabet, anemie, cancer și altele. Fiecare afecțiune are o cauză și un tratament diferit, de aceea este important să consultați un specialist înainte de a începe orice tratament.

  • Coafarea și styling-ul sistematic

Strângerea puternică a părului în diferite coafuri, expunerea frecventă la tratament termic și utilizarea excesivă a substanțelor chimice pentru decolorare și colorare pot schimba structura părului. Această tulburare este cunoscută sub numele de alopecie traumatică.

 

Cum să oprești căderea părului?

Jumătate din soluția problemei constă în identificarea factorului declanșator. Chiar și atunci când mănunchiuri întregi cad, fenomenul poate fi complet reversibil și părul poate crește din nou. De obicei, durează aproximativ 6 luni pentru a se regenera și poate dura până la 12-18 luni pentru ca părul să revină la starea inițială. O direcție corectă și utilă este să apelezi la produse dermato-cosmetice și să iei suplimente cu vitamine și minerale. Soluția ideală este să combinați acest tratament suplimentar cu o rutină adaptată de îngrijire a părului.

Evitați vopsirea frecventă, îndreptarea părului și alte tratamente care pot slăbi părul. Ai grijă de părul tău, mai ales când te piepteni. Adaptează produsele pe care le folosești: un șampon blând și un balsam care să descurce firele de păr sunt cei mai buni aliați ai tăi.

O altă idee bună este să-ți închei rutina cu un tonic împotriva căderii părului și, bineînțeles, cu suplimente nutritive special concepute pentru a accelera creșterea și a îmbunătăți calitatea părului.

Căderea părului poate impacta și stresa, dar priviți în jur și vedeți cât de frecventă este această problemă la femei. Să știi că nu ești singur, iar medicina și dermocosmetica au soluția potrivită pentru dumneavoastră.

Acordați atenție stării generale de sănăte, regimului alimentar de zi cu zi și încercați să îmbunătățiți sănătatea scalpului și ritmul de creștere a părului. Mai presus de toate, aveți răbdare și nu disperați, este nevoie de cel puțin 6 săptămâni pentru a vedea o îmbunătățire. Dar tot o vei vedea!

Bine ai venit,

autentifică-te

Înregistreaza-te

Creează un cont nou

Sunt de acord ca Biotrade să trimită pe emailul meu alte materiale informative și mesaje de marketing, în conformitate cu politică de confidențialitate.

Am uitat parola

Ai uitat parola? Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email. Vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.

Pure Skin săpun 100 g

(1 recenzie client)
28.90lei

Keratolin Hands 5% Uree cremă de mâini 50 ml

(1 recenzie client)
19.90lei

Acne Out săpun 100 g

(1 recenzie client)
24.90lei

Coșul tău este gol

Continuă cumpărăturile