Consult personalizat de ingrijire a tenului | Mini produs la fiecare comandă | Transport gratuit pentru comenzi peste 252 lei

Sfaturi pentru îngrijirea corectă a pielii cu acnee

Sfaturi pentru îngrijirea corectă a pielii cu acnee

Acneea este una dintre principalele afecțiuni dermatologice din rândul adolescenților, dar apariția ei se poate produce la orice vârstă. Aceasta cauzează un disconfort psihic semnificativ indiferent de momentul vieții în care apare și toți cei care se lovesc de această problemă caută tratamente și soluții rapide de vindecare. Deși nu există soluții miraculoase, există o serie de recomandări generale ce ajută la grăbirea vindecării acestei afecțiuni, ce pot fi aplicate indiferent de vârstă și de tipul de acnee.

 

    1. Vizitați medicul dermatolog

      – cazurile ușoare de acnee ce se prezintă doar cu puncte negre sau un număr redus de pustule pot fi tratate printr-o schemă corectă de îngrijire a tenului cu produse ce nu necesită rețetă medicală. Daca există un număr mare de leziuni, leziunile au un aspect de noduli, încep să apară semne și cicatrici sau leziunile nu răspund la produsele de îngrijire obișnuite, programați o consultație dermatologică pentru prescrierea unei scheme de tratament medicamentos. Nu încercați tratamente după ureche pentru a evita efectele secundare.

    2. Demachiați corect tenul

      – dacă folosiți machiaj pe timpul zilei, îndepărtați-l seara cu o loțiune micelară sau cu un lapte demachiant non-gras până ce discheta demachiantă rămâne curată, apoi folosiți un gel sau spumă de curățare ce conțin acid salicilic sau acid lactic pentru o curățare în profunzime. Recomand frecvent pacienților mei gelul de curățare sau spuma de curățare din gama Acne Out. Nu dormiți niciodată cu machiaj pe ten!

    3. Exfoliați periodic tenul

      – o dată sau de două ori pe săptămână exfoliați tenul cu un toner care să conțină acid salicilic, acid glicolic, acid azelaic, acid mandelic sau combinații ale acestora (o recomandare este tonicul exfoliant Pure Skin). Nu este necesară o concentrație foarte crescută sau folosirea acestora mai des de 2 ori pe săptămână, încât exfolierea în exces usucă și irită tenul și îngreunează vindecarea leziunilor. Nu recomand folosirea produselor abrazive, de gomaj, bureților sau periilor de curățare încât sunt de obicei prea agresive cu tenul.

    4. Nu traumatizați leziunile

      – traumatizarea mecanică a coșurilor (storsul acestora) nu vor determina decât îngreunarea vindecării acestora și creșterea riscului de cicatrici. Folosiți în schimb produse special destinate aplicării directe pe leziunile active care au rolul de a le usca și de a scădea inflamația, precum loțiunea activă Acne Out ce se poate aplica de 3-4 ori pe zi pe pustule.

    5. Evitați expunerea la ultraviolete

      – expunerea în exces la soare sau folosirea solarului pot agrava în timp acneea și pot determina apariția de hiperpigmentări postinflamatorii (pete maronii la nivelul tenului). În plus, majoritatea tratamentelor medicamentoase anti-acnee determină sensibilizarea pielii la ultraviolete și se pot produce arsuri solare. Folosiți zilnic o cremă special destinată tenului acneic cu SPF minim 30, precum crema reparatoare cu SPF 30 din gama Acne Out.

    6. Produsele de machiaj trebuie să fie dermatocosmetice, non-comedogene și special destinate tenului acneic

      – există multe cazuri în care acneea este declanșată sau agravată de produse de machiaj nepotrivite, de aceea este important să investiți în produse corespunzătoare. Persoanele cu acnee încearcă frecvent să ascundă leziunile aplicând în exces produse de machiaj, însă acest lucru poate întreține acneea. Evitați folosirea zilnică a produselor cu acoperire mare, care încarcă tenul și încercați să limitați perioada în care tenul stă acoperit de machiaj.

    7. Nu săriți peste hidratarea tenului

      – deși am fi tentați să credem că tenul gras nu necesită hidratare, adevărul este ca și acest tip de ten poate suferi frecvent de deshidratare. Unul dintre efectele secundare ale tratamentelor anti-acnee îl reprezintă uscăciunea pielii, motiv pentru care este necesar să adăugăm schemei de îngrijire și cel puțin un produs hidratant. Hidratarea tenului gras și acneic se poate realiza cu produse de tip gel sau emulsii non-grase care să conțină ingrediente precum acid hialuronic, pantenol, vitamina E, glicerină. Evitați aplicarea de uleiuri pe ten, încât acestea sunt comedogene. Hidratarea trebuie făcută și din interior, iar consumul zilnic de lichide ajută asupra sănătății tenului.

    8. Păstrați simplă schema de îngrijire a pielii

      – există numeroase ingrediente cu efecte benefice dovedite asupra tenului acneic. Nu este însă un lucru util a aglomera o rutină de îngrijire a tenului cu numeroase produse si numeroase ingrediente active. Există situații frecvente în care acestea interacționează între ele, fie determinând efecte secundare, fie inactivându-se unele pe celelalte. O schemă de îngrijire corectă este suficient să conțină 1-2 produse de curățare, 1-2 produse tratament ce conțin substanțe medicamentoase active și 1-2 produse de hidratare.

    9. Curățați periodic obiectele care vin în contact cu tenul

      – este important ca pensulele de machiaj, prosoapele, fețele de pernă să fie spălate frecvent. Dezinfectați periodic ecranul telefonului mobil și evitați să atingeți fața cu mâinile murdare.

    10. Acordați suficient timp unui produs pentru a putea vedea rezultatele sale

      – eficiența unui produs anti-acnee poate fi apreciată după minim 6 săptămâni de utilizare constantă. Nu există tratamente minune ale căror rezultate să se vadă imediat, iar pielea necesită timp pentru a se putea acomoda cu noile ingrediente active. Frecvent există o perioadă de până la 4 săptămâni de la începerea tratamentului în care leziunile se pot agrava, fenomen cunoscut și sub denumirea de purging și este întâlnit mai ales la începutul tratamentului cu retinoizi, AHA sau BHA; după această perioadă de curățare, leziunile vor începe să se diminueze treptat.

    11. Produsele anti-acnee trebuie aplicate pe toată fața într-un strat subțire

      – nu limitați aplicarea produselor tratament doar la nivelul leziunilor active, ci folosiți-le uniform pe întreg tenul. Acest lucru ajută la prevenirea apariției unor leziuni noi. Nu folosiți cantități mari de produs deoarece acest lucru nu aduce beneficii suplimentare, iar excesul de produs poate provoca iritații.

 

 

Dr. Alexandra Bațani,

Medic specialist dermatolog

Clinica DermaExpert, București

 

Bine ai venit,

autentifică-te

Înregistreaza-te

Creează un cont nou

Sunt de acord ca Biotrade să trimită pe emailul meu alte materiale informative și mesaje de marketing, în conformitate cu politică de confidențialitate.

Am uitat parola

Ai uitat parola? Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email. Vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.

NOU

Sebomax HR capsule împotriva căderii părului cu Biotina, Zinc și Seleniu 30 capsule

(6 recenzii de la clienți)
58.90lei
Cele mai vândute

Melabel cremă depigmentantă de zi SPF 50+ 50 ml

(3 recenzii de la clienți)
99.50lei
NOU

Biotrade cremă mască de noapte pentru față cu retinol 0,5% 50 ml

(2 recenzii de la clienți)
85.90lei
DESIGN NOU

Biotrade ser iluminator cu vitamina C 15 % și peptide

(1 recenzie client)
76.90lei

Coșul tău este gol

Continuă cumpărăturile