Consult personalizat de ingrijire a tenului | Mini produs la fiecare comandă | Transport gratuit pentru comenzi peste 252 lei

Pielea ta este însetată – lasă-o să se hidrateze!

Pielea ta este însetată – lasă-o să se hidrateze!

Cel mai mare organ al corpului nostru – pielea, este un adevărat super-erou și are o misiune esențială – să ne protejeze de „forțele malefice” ale mediului extern, asigurând sănătatea întregului organism. Iarna, această sarcină devine și mai dificilă, deoarece combinația de frig, vânt și umiditate scăzută este o provocare serioasă chiar și pentru pielea perfect sănătoasă. Consecințele nu întârzie să apară – uscăciune, descuamare, senzație de mâncărime și disconfort. Interesant este că femeile suferă mai des de piele uscată decât bărbații, iar doamnele cu păr blond mai frecvent decât cele cu păr brunet.

Iată cine va veni în ajutorul nostru:

Indiferent dacă te-ai născut cu pielea uscată sau este deshidratată datorită sezonului și a factorilor de mediu, există salvare.
Probabil ați întâlnit deja termenul „dermatocosmetice”. Sunt adesea numite și „cosmetice medicale” – sunt dezvoltate cu ingrediente și formule speciale care vă permit să tratați cu succes anumite afecțiuni dermatologice („probleme ale pielii”). Produsele de hidratare profundă câștigă din ce în ce mai mult teren în rândul dermocosmeticelor. Adesea „numitorul comun” este un ingredient bine cunoscut încă din timpuri străvechi – Ureea.

Fără a recurge la formule chimice complexe, ureea este printre cele mai eficiente și sigure substanțe utilizate în industria cosmetică. Este una dintre cele trei substanțe hidratante naturale din stratul exterior al pielii noastre (celelalte două sunt acidul lactic și aminoacizii).

Care sunt secretele speciale ale ureei care o fac atât de puternică?

În primul rând, ureea este higroscopică și asigură o hidratare intensă – cu alte cuvinte, este capabilă să capteze și să rețină apa în piele. Al doilea punct forte este acțiunea sa keratolitică – înmoaie și îndepărtează celulele moarte ale epidermului (suprafața pielii), calmează iritațiile și senzația de mâncărime.

Dacă ureea a câștigat deja simpatia dvs., ținem să vă specificăm că o concentrație minimă care garantează îngrijirea optimă a pielii uscate este de 5%. Cu toate acestea, nu vă păcăliți crezând că efectul hidratant crește odată cu concentrația de uree din produs. Concentrațiile de peste 15% au un efect puternic exfoliant, similar cu acizii cosmetici și, prin urmare, ureea face parte din componența produselor pentru picioare și călcâiele crăpate.

Cum altfel puteți să aveți grijă de pielea dvs:

Chiar dacă vi se pare un clișeu – beți suficientă apă în fiecare zi! Pentru ca pielea corpului să fie bine hidratată, este nevoie de cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi. În plus: evitați temperaturile crescute din încăperi sau aerul condiționat puternic, și, de asemenea, nu vă expuneți prea mult timp sau prea des la frig și vânt. Purtați întotdeauna mănuși atunci când utilizați produse chimice de uz casnic.

Și nu în ultimul rând – păstrați-vă pielea curată, dar nu exagerați cu dușuri și băi calde îndelungate. Apa caldă deteriorează lipidele de la nivelul epidermului, care sunt atât de importante pentru protecția sa, eliminându-le de la acest nivel în același mod precum detergenții curăță grăsimile de la nivelul vaselor. Fără aceste grăsimi necesare, bacteriile și microorganismele pătrund mai ușor în piele. Leziunile de la nivelul pielii apar dacă aveți obiceiul de a vă șterge puternic prin frecare cu un prosop după baie. Înlocuiți această practică care dăunează pielii cu tamponarea ușoară cu un prosop, apoi asigurați-vă că aplicați o loțiune hidratantă, de preferință cu uree, imediat după duș.

Așadar, putem concluziona că pentru sănătatea și frumusețea pielii – super-eroul dvs. personal – este reprezentat de trei lucruri importante: apa, ureea și, desigur, îngrijirea zilnică a pielii dvs prin respectarea celor susmenționate.

Bine ai venit,

autentifică-te

Înregistreaza-te

Creează un cont nou

Sunt de acord ca Biotrade să trimită pe emailul meu alte materiale informative și mesaje de marketing, în conformitate cu politică de confidențialitate.

Am uitat parola

Ai uitat parola? Te rog introdu numele tău de utilizator sau adresa de email. Vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.

NOU

Biotrade cremă mască de noapte pentru față cu retinol 0,5% 50 ml

(2 recenzii de la clienți)
85.90lei
NOU

Sebomax HR capsule împotriva căderii părului cu Biotina, Zinc și Seleniu 30 capsule

(6 recenzii de la clienți)
58.90lei
DESIGN NOU

Biotrade ser iluminator cu vitamina C 15 % și peptide

(1 recenzie client)
76.90lei
Cele mai vândute

Melabel cremă depigmentantă de zi SPF 50+ 50 ml

(2 recenzii de la clienți)
99.50lei

Coșul tău este gol

Continuă cumpărăturile