This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Din păcate, nu există o legătură directă dovedită între nutriție și acnee. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să fim nepăsători în legătură cu alimentația noastră, desigur.
Deși nu s-a confirmat faptul că anumite alimente și băuturi consumate afectează apariția acneei, evitarea unora va avea efecte benefice asupra stării fizice generale și, prin urmare, asupra pielii.
Ce este dăunător?
- Printre alimentele care cu siguranță nu ajută pielea cu probleme sunt:
- Deserturi ambalate (prăjituri, batoane de ciocolată, biscuiți etc.). Problema nu este în dulciuri în sine, ci cel mai adesea în combinația de aluat + zahăr + grăsime. Nu trebuie să ne privăm în totalitate de ceva mic și dulce, atât timp cât este într-adevăr mic și neprocesat (ciocolată neagră, miere).
- Substanțele alimentare care provoacă creșterea glicemiei stimulează în continuare secreția de sebum și determină o creștere a procesului de inflamație.
- Grăsimile (fast-food, mâncare prăjită, maioneză etc.). Este recomandat ca grăsimile pe care le mâncăm să fie luate în principal din carne și produse vegetale. Sunt suficiente pentru ca organismul să funcționeze normal.
- Băuturi cu adaos de zahăr (băuturi răcoritoare dulci și cocktailuri cu lichior).
- Sarea – sodiul din ea reține apa în organism, perturbând astfel echilibrul hidric.
- Corpul elimină toxinele acumulate în organism prin suprafața pielii. Dacă introducem în stomac mai puține toxine și elemente artificiale prin intermediul alimentelor, acest lucru va fi cu siguranță benefic și va avea un efect pozitiv asupra întregului proces de a scăpa de acnee.
Ce este util?
- Apă! Bea multă apă, cel puțin 1,5 l pe zi. Îndepărtează toxinele din organism mai ușor și mai rapid, iar pielea se hidratează, ceea ce are un efect benefic asupra ei și o împrospătează.
- Fructe și legume bogate în vitamine, fibre și prebiotice. Pielea are nevoie de o mulțime de antioxidanți pentru a menține echilibrul hormonal și pentru a reduce inflamația. Cea mai ușoară modalitate de a obține acest lucru este prin aportul de fructe și legume proaspete bogate în vitaminele A, E, C și D.
- Produsele din pește conțin acizi grași omega-3 foarte importanți. Somonul, păstrăvul și chiar obișnuitul macrou sunt alimente sănătoase, gustoase, iar elementele conținute susțin procesul de reînnoire celulară.