- Uscarea este de ajutor
Da, este grozav să fii bronzat. Cel puțin o perioadă, pielea ta este uniformă, fără roșeața neplăcută. Dar odată ce ajungi din nou la culoarea ta naturală, coșurile se întorc la loc. Poate chiar mai extins. Acest lucru se întamplă deoarece uscarea pielii, pe care o provoacă soarele și solarele, îi afectează sănătatea.
Mai mult, razele UV induc apariția petelor pigmentare, îmbătrânirea prematură a pielii și chiar cancerul. Aplicați întotdeauna un produs de protecție solară adecvat înainte de expunerea la soare; factorul de protecție solară trebuie să fie unul înalt, iar ingredientele să fie non-comedogenice.
- Grăsimi, dulciuri, prăjeli
Un mit răspândit este că anumite alimente duc la apariția și / sau agravarea acneei. Totuși, acest lucru nu este susținut de dovezi științifice. Cu siguranță consumul de chipsuri, pizza și ciocolată în cantități excesive nu poate aduce ceva bun sănătății tale, chiar deloc.
Deci, mănâncă ceea ce îți dorești, dar cu moderație. Evită alimentele cu un indice glicemic ridicat sau laptele degresat – ele agravează acneea, dar nu o provoacă.
- Igiena deficitară
Acneea este cauzată de secreția de sebum combinată cu celulele moarte. Această combinație nu se formează la suprafața pielii, ci la nivelul porilor, unde este imposibil de ajuns și curățat.Adică igiena precară nu poate induce în mod direct acneea. Ceea ce desigur nu înseamnă în niciun caz că nu ar trebui sa te speli pe față – este indicat de două ori pe zi, dimineața și seara, cu un produs de curățare blând adecvat tipului de piele. Acest lucru va elimina bacteriile care duc la acnee în sine.
- Cosmeticele pot agrava acneea
Realitatea este că unele produse cosmetice blochează porii și induc apariția de coșuri. Dar de mult timp există creme și produse de make-up non-comedogenice potrivite pentru persoanele care suferă de acnee. Și există astfel de produse ce conțin ingrediente care chiar tratează pielea acneică.
- Stoarcerea coșurilor
Am mai vorbit despre stoarcerea coșurilor și cu alte ocazii. Nu face asta. Stoarcerea lor poate induce ca bacteriile să pătrundă mai adânc în piele, ducând la infecție și roșeață.
Și cu cât apeși mai mult, cu atât distrugi țesutul din jur și se formează cicatrici, care se transformă ușor în pete pigmentare. Este întotdeauna cel mai bine să mergi la un dermatolog și să ai încredere în sfaturile lui.
- Produse
Cantitatea nu înseamnă întotdeauna calitate. Numărul mare de produse și proceduri pe care le aplici zilnic nu garantează rezultate.
Utilizarea simultană a mai multor produse anti-acnee – loțiuni, scruburi, creme, săpunuri etc. – pot irita pielea. Și nu vei ști cu exactitate ce a cauzat problema, astfel încât să o poți evita. O schemă simplă cu cel mult 3 produse este complet OK – curățare, tratament, întreținere.