Atopity balsam emolient calmant pentru corp
400 ml
Pentru pielea foarte uscată, sensibilă și cu tendință la atopie.
O îngrijire zilnică intens hidratantă în cazul dermatitei atopice
Balsam emolient calmant pentru corp – un balsam delicat și calmant pentru pielea uscată, sensibilă și atopică, bogat în ingrediente hidratante active, precum squalane-ul, glicerina și trigliceridele. Ele au un efect hrănitor și hidratant în profunzime, diminuă rapid senzația de mâncărime și iritația de la nivelul pielii cu dermatită atopică. Lipidele de ovăz, incluse în compoziția balsamului emolient, au o acțiune de calmare, refacere și regenerare a pielii atopice, totodată îmbunătățind funcția ei de barieră. Complexul probiotic reface echilibrul microbiomului și îmbunătățește funcția de apărare. Este clinic dovedit că probioticul Yogurtene Balance scade dezvoltarea bacteriei patogene Staphylococcus Aureus și crește populația de bacterii bune Staphylococcus Epidermidis. Acidul Tranexamic din compoziția balsamului scade roșeața și edemul din zonele afectate ale pielii cu dermatită atopică.
Atopity balsam emolient calmant pentru corp este potrivit pentru bebeluși, copii și adulți. Poate fi utilizat zilnic pentru pielea atopică, foarte uscată și sensibilă. Nu conține parfum, precum și ingrediente cu o acțiune potențial alergizantă.
Balsamul emolient este cu o textură foarte lejeră și rapid absorbabilă ce nu lasă senzația de lipicios și gras, asigură o hidratare de lungă durată, protecție și confort pentru pielea atopică.
Potrivit pentru:
- Pielea foarte uscată, sensibilă și atopică
- Pielea cu mâncărime și iritație
- În cazul pielii întinse și uscate
- Eczema atopică
- Dermatita atopică de la nivelul mâinilor, feței și corpului
- Dermatita atopică la bebeluși și copii
- Dermatita atopică la adulți
Efect
- Calmează rapid mâncărimea și durerea
- Ameliorează iritația
- Redă confort pielii
- Reface echilibrul microbiomului
- Hidratează intens în profunzime
- Efect relipidiant a pielii atopice
- Scade roșeața și edemul
- Diminuă și rărește episoadele de acutizare a dermatitei atopice
Instrucțiuni de utilizare
- Folosește Atopity balsam emolient calmant pentru corp dimineața și seara, precum și imediat după duș. Masează ușor pielea prin mișcări foarte fine cu Atopity balsam. Se absoarbe foarte rapid și complet în piele, lăsând o senzație plăcută, nongrasă.
Important:
Hidratarea zilnică și utilizarea balsamului emolient este de o importanță majoră în îngrijirea zilnică a pielii atopice, precum și pentru menținerea ei într-o stare liniștită. În cazul acutizării eczemei atopice nu opri folosirea balsamului calmant pe întreg corpul. Poți evita zonele pe care aplici tratamentul medicamentos. Însă poți utiliza Atopity balsam emolient împreună cu tratamentul indicat sau conform recomandărilor medicului dermatolog.
Ingrediente
aqua, glycerin, squalane, erythritol, caprylic/capric triglyceride, tocopheryl acetate, cyclopentasiloxane, propylheptyl caprylate, arachidyl alcohol, glyceryl stearate, peg-100 stearate, phenoxyethanol, inulin, laureth-7, avena sativa kernel flour, tranexamic acid, behenyl alcohol, dimethicone, polyacrylamide, avena sativa kernel oil, arachidyl glucoside, c13-14 isoparaffin, yogurt powder, laureth-9, ethylhexylglycerin
Ingrediente active
- Avena Sativa Kernel oil and flour / lipide de ovăz – ulei natural bogat în lipide cu profil unic, acizi grași esențiali Omega-3, Omega-6 și ceramide, cu o acțiune calmantă, protectoare și emolientă. Ajută refacerea și calmarea pielii atopice.
- Squalane/ squalane – îngredient ce se regăsește în piele în mod natural care permite reținerea apei în piele. În cazul tratamentului dermatitei atopice de mare semnificație este menținerea echilibrului și a funcției naturale de apărare a pielii. Un puternic antioxidant. Complexul probiotic – probioticele
- Yogurtene Balance și prebioticele Inulin & Erythritol – reglează echilibrul microbiomului, scazând populația de bacterii patogene Staphylococcus Aureus de la nivelul pielii și crescând populația de bacterii bune Staphylococcus Epidermidis. Reface și îmbunătățește hidratarea și funcția de barieră a pielii.
- Glycerin / glicerina – înmoaie, hidratează, reține apa în piele. Crește elasticitatea, protejează pielea de uscare prin scăderea pierderii transepidermale de apă și prin creșterea funcției de barieră a pielii.
- Caprylic/Capric Triglyceride / trigliceride – lipide naturale purificate din miez de palmier cu o acțiune puternic hidratantă.
- Vitamin E / vitamina Е – acțiune puternic antioxidantă.
- Tranexamic acid / acid tranexamic – reglează permeabilitatea vaselor sanguine, tipică în cazul dermatitei atopice, scade roșeața și edemul de la nivelul regiunilor afectate.
SIGURANȚĂ
Întrebări frecvente
Ce este dermatita atopică?
Dermatita atopică reprezintă forma cea mai frecventă de eczemă la copii, însă poate afecta orice vârstă. Se manifestă prin mâncărime intensă, iritație cutanată și leziuni inflamatorii cu un aspect diversificat și localizare în funcție de vârstă și intensitate. Pielea cu tendință la atopie este foarte sensibilă și predispusă la diverse manifestări față de factorii externi. Pe lângă acestea ea este foarte uscată și delicată frecvent chiar și la sugari.
Cât de frecvent întâlnim dermatita atopică?
Dermatita atopică reprezintă afecțiunea cutanată cea mai frecvent întâlnită, mai ales în zonele urbane și în țările dezvoltate. Afectează aproximativ 20% din copii, juniori și adolescenți, 1-3% din adulți. Majoritatea persoanelor dezvoltă boala înainte de vârsta de 5 ani. Dermatita atopică apărută în copilărie frecvent are o ameliorare semnificativă în perioada vârstei adulte.
Care sunt simptomele dermatitei atopice?
La sugari erupțiile se regăsesc pe obraji, gât, scalp, mâini și picioare. Pot fi afectate zone mai extinse ale corpului.
Adolescenții și adulții frecvent prezintă o erupție cu aceeași localizare sau în zone foarte tipice precum fața anterioară a gâtului, pliul antecubital (încheietura cotului) și zona în spatele genunchiului. Chiar dacă culoarea, intensitatea și localizarea erupției poate varia – mâncărimea este întotdeauna prezentă. La adolescenți și adulți simptomul principal este mâncărimea care poate duce până la activarea unui ciclu mâncărime – scărpinare – mâncărime ce agravează boala.
Scărpinarea continuă cauzează îngroșarea pielii (lichenificare).
Care este cauza dermatitei atopice?
Este o afecțiune complexă și cauzele ei încă sunt în studiu. Pe lângă factorii genetici, sunt implicați și factorii din mediul extern. De obicei este întâlnită la membrii familiei, uneori este prezent astmul și rinita alergică. Dermatita atopică nu este o alergie, dar prezența alergenilor în mediul înconjurător crește riscul ei de apariție, precum și a astmului și a rinitei alergice (este ceea ce medicii denumesc triada atopică).
Ce factori pot agrava dermatita atopică?
Dermatita atopică poate fi acutizată din mai multe cauze. Acestea sunt: stresul emoțional, schimbul de temperatură sau umezeală, prezența bacteriilor Staphylococcus aureus pe piele, anumite particule în aer (precum acarienii din praful de casă), unele produse de îngrijire a pielii (cosmetica nepotrivită, arome, săpunuri agresive), transpirația în exces și contactul cu textile iritante (mai ales lâna). La unii bebeluși alergiile la unele alimente pot agrava dermatita atopică.
Ce ajută în cazul dermatitei atopice?
Se recomandă folosirea de înlocuitori ai săpunului obișnuit, spre exemplu ulei emolient de curățare sau gel de curățare cu o formulă lejeră și ingrediente blânde.
Nu sunt indicate băile frecvente, timpul recomandat pentru duș este de 3-5 minute cu apă ușor călduță. După duș pielea se usucă cu grijă prin tamponare, fără a se freca.
Este obligatorie aplicarea de loțiune sau balsam emolient imediat după duș.
Părinții trebuie să taie unghiile scurte copiilor pentru a evita la minim scărpinarea și în acest mod scade riscul de infecții.
Cum se tratează dermatita atopică?
Din păcate nu există un tratament pentru această afecțiune, însă poate fi foarte bine controlată. Pielea întotdeauna trebuie menținută cu un produs corect hidratant și relipidiant, să fie evitați factorii agravanți. Tratamentul medicamentos local include produse corticosteroide și imunomodulatoare prescrise doar de către medicul specialist dermatolog.
Este contagioasă dermatita atopică?
Dermatita atopică nu este o boală contagioasă și nu se transmite altor persoane.
Este transmisibilă genetic dermatita atopică?
Dermatita atopică reprezintă o afecțiune multifactorială ce rezultă din interacțiunea dintre factorii genetici și factorii mediului înconjurător. Este cunoscut faptul că părinți cu atopie sau alergie au riscul de 30% să aibă copii cu dermatită atopică.
Recenzii
Poți scrie recenzia aici or Poți scrie un review aici
Nu există recenzii până acum.